Торти, създадени с любов и артистизъм

01/08/2022

Лятото влезе в правата си и настъпи период, наситен със сватби и кръщенета. Кой обаче е върховният момент на едно сватбено празненство? След като сме викали до отмала „Горчиво!“ и сме се радвали на сладките целувки на булката и младоженеца, настъпва мигът, когато пристига дългоочакваната сватбена торта – уникално творение на талантливи сладкари, които винаги ни изненадват със своята фантазия и усърдие. Чрез нея пожелаваме животът на новосъздаденото семейство да е изпълнен със сладост, обич и хармония. Кръщаването на дете е едно по-камерно събитие, където център на внимание са мъничето, родителите и неговите кръстници. Но как да не отбележим този важен момент с нашите най-близки и приятели, с една красива, изящна и изпълнена със символика торта, която се превръща в апотеоз на празненството и спомен за цял живот.

 

От „Лицата на града“ не един път сме говорили за това колко държим на качеството и доброто обслужване и точно заради това решихме да ви разкажем за тенденциите в тортите за сватби и кръщенета. Колко голяма да бъде тортата? С какъв вкус? Какво да бъде нейното послание? Започвате да фантазирате и да си я представяте, после споделяте визията си с професионалистите, които внимателно ще изслушат вашите идеи и ще намерят най-добрата реализация, така че мечтите да станат действителност, а вие и вашите гости да бъдете истински доволни и щастливи. Голямото разнообразие от модели и изработената широка гама от вкусове помагат изборът да бъде по-лесен. При Чочко всичко е възможно, защото те ценят клиентите си и винаги дават най-доброто от себе си за сладкия завършек на вашия празник.

Знаете ли, че тенденциите тази година са малките индивидуални торти?

Хубавото на тези торти е, че всеки гост може да си я хапне, когато реши. Ако искате да бъдете по-различни и оригинални, ви предлагаме „Ред Форест“ – една различна сватбена торта с индивидуални тортички за всеки гост, декорирани със свежи плодове. Перфектно балансиран класически вкус, който съчетава в себе си сочни кадифеночервени блатове, пухкав чийзкрем и малини.

 

 

 

Разбира се, не бягаме и от стандартните торти с различен външен вид. Става дума за феномена „Гола торта“, на която ясно се откроява подредбата на блатовете и крема отстрани, а в комбинация с естествени цветя, темата и цвета на сватбата, ще получите търсеният Уау ефект.
Идеална е за една истинска горска сватба. Но ако обичате Бохо стила, можете да заложите и на „Бохо торта“, която пленява от пръв поглед. Изборът е наистина голям и колкото и да ни се иска да ви покажем всичко, това няма как да бъде възможно.  Торта „Рустик“, торта без фондан, изработена в нежен ретро стил с естествени цветове и материали. Много подходяща за градинска сватба. А за хората с въображение, които не искат цветя,  предлагаме една по-екстравагантна идея „Ред Хот Чили Пепърс“. Звучи интригуващо, нали?

 

 

Да не забравяме задължителните подаръци за всеки гост! Кутийка хрупкави, божествено вкусни, френски макарони, персонализирани с инициалите на младоженците и датата на сватбата.

 

 

Сватбите са наистина доста вълнуващи и не можем да си позволим да изпуснем нито един детайл, но какво правим за един от най-важните празници в живота на едно бебе, а понякога и възрастен – кръщенето?

Избрахме си няколко интересни предложения за този не по-малко важен ден. “Торта Херувимче”, като произведение на изкуството, торта с много нежни цветове в розово и синьо с красиво изваяна фигурка на Ангел Хранител.

 

 

Ако искате да бъде по-разчупено кръщене и да не се придържате към стандарта, можете да заложите и на „Торта напук на гравитацията с Мечета със Сладоледи”. Оригинална и нестандартна детска торта, с която ще смаете гостите на вашето празненство. Етажите на тортата са буквално безтегловни и плуват във въздуха, придържани от самите мечета. Много ефектна и впечатляваща! 

За момиченцата изберете нежната и розова торта с голям приказен замък, слончета и люлееща се на люлка принцеса. Всичко е като в истинска приказка. Така наречените „Левитиращати торти“ или “Антигравитационни” успешно пресъздават илюзията, че част от украсата на тортата се рее буквално във въздуха неподвластна на гравитацията.

 

И накрая, няма как да пропуснем подаръците за гости. Красиви и вкусни и много важни за завършека на събитието, защото позволяват да отнесете частица от празника у дома си. Меденките за кръщенето са страхотен избор, защото много допадат на самите децата. Прясно изпечени, с натурален мед и ароматна канела, те са особено любими.  Декорирани са със захарно тесто с трогателни рисувани ангелчета.
По желание, персонализирани с името на детето и датата на кръщенето, те се превръщат в незабравим подарък.

 

А защо да не заложите на бонбони за кръщене, подходящи за подарък или почерпка на гостите?Бонбониерата за Кръщене съдържа 32 блокчета фин млечен шоколад, който се топи в устата, с различни бебешки дизайни и мили пожелания, подходящи за момче или момиче.

     

    

Изумени от богатия избор, ние също пожелаваме да похапнем нещичко. Заповядайте и вие! Най-впечетляващото разнообразие и богат избор можете да намерите на www.chochko.com или просто да отидете на място в един от техните обекти, за да споделите желанията си. Там ще получите необходимото внимание, безплатна консултация, дори  и след като кажете „Да“ на визията на мечтаната сватбена торта, получавате и безплатна дегустация, за да изберете най-хубавия вкус.

Източник: https://licatanagrada.com/torti-sazdadeni-s-lubov/?fbclid=IwAR28p-6g-SUyMgx56UR18Exl0VGqmnuq0NrEdJpdWrnGqQftCnqI_CIRH6k

 

Назад към всички статии